Het verhaal

Waar wij voor staan

Onze missie is om duurzame ontwikkelingen te realiseren die bijdragen aan de vermindering van Nijmeegse reststromen, door open en eerlijke handel in verse en lokale producten. Onze visie is het creëren van een gezonde en lokale cirkel van voedsel en restromen zonder verspilling die voor iedereen toegankelijk is.

Versfabriek kweekt oesterzwammen op koffiedrab die opgehaald worden bij de horeca in Nijmegen. De stad is ons werkterrein. De productie en distributie houden we dicht bij het hart van Nijmegen. Met Versfabriek redden we de koffiedrab die normaal wordt weggegooid. We gebruiken deze als voedingsbodem om er oesterzwammen, shiitake en koningszwammen op te laten groeien. Uiteindelijk vinden de paddenstoelen hun weg weer terug naar restaurants in de stad. Hiermee maken we de cirkel rond.

Maak deel uit van de verandering

We groeien door samenwerking in plaats van concurrentie. Samen met de horeca, lokale winkels en andere bedrijven wil ik groter worden. Naast oesterzwammen en andere paddenstoelen wil ik meer impact gaan maken. Dit doen we door andere organische reststromen in te zetten voor de kweek van uiteenlopende groenten. Zie jij een mooie samenwerking of een kans voor Versfabriek? Laat van je horen!

Een 'blauwe toekomst'

Versfabriek gelooft in de Blauwe Economie, dit gaat een stap verder dan een groene economie. Een blauwe economie houdt in dat we staan voor een andere manier van economisch denken waarbij we in onze basisbehoeften voorzien met wat er al lokaal is. Precies zoals dat ook in de natuur werkt. Versfabriek werkt aan een gezond en lokaal netwerk waar samenwerking en innovatie voorop staan.

Wil jij ook samen werken aan een gezonde stad met lokale en verse producten? Neem dan hier contact met ons op.