Ons verhaal

Waar wij voor staan

Onze missie is om duurzame ontwikkelingen te realiseren die bijdragen aan de vermindering van Nijmeegse reststromen door open en eerlijke handel in verse en lokale producten. Onze visie is het creëren van een gezonde en lokale cirkel van voedsel en restromen zonder verspilling die voor iedereen toegankelijk is.

Versfabriek kweekt oesterzwammen op koffiedrab die we ophalen bij de horeca in Nijmegen. We redden de koffiedrab die normaal wordt weggegooid en gebruiken deze als voedingsbodem voor onze paddenstoelen. Uiteindelijk vinden de oesterzwammen hun weg weer terug naar restaurants in de stad. Hiermee maken we de cirkel rond.

De stad is ons werkterrein. We maken gebruik van moderne urbane akkers. We klimmen de daken op, groeien in containers en gebruiken verlaten fabriekshallen. De productie houden we dicht bij het hart van Nijmegen. 

Maak deel uit van de verandering

We groeien door samenwerking in plaats van concurrentie. Samen met de horeca, lokale winkels en andere bedrijven willen we groter worden. Naast oesterzwammen en andere paddenstoelen willen meer impact gaan maken door andere organische reststromen in te zetten voor de kweek van uiteenlopende groenten. Zie jij een mooie samenwerking of een kans voor ons? Laat van je horen!

Wij zien de toekomst blauw

Versfabriek gelooft in de Blauwe Economie. Wij staan voor een andere manier van economisch denken waarbij we in onze basisbehoeften voorzien met wat lokaal voorhanden is. Precies zoals dat in de natuur ook werkt. We werken aan een gezond en lokaal netwerk waar samenwerking en innovatie voorop staan.

Wil jij ook samen werken aan een gezonde stad met lokale en verse producten? Neem dan hier contact met ons op.