Workshops en rondleidingen

Workshops en rondleidingen

Op onze locatie in Nijmegen organiseren we verschillende workshops en rondleidingen in de Versfabriek. Je leert de ins en outs over oesterzwammen en je kan zelf het hele proces van het kweken meemaken.

Eigenaar Versfabriek Ruud Klep met emmers koffiedik lopend richting de het gebouw

Workshops

Elke derde zaterdag van de maand vinden er workshops plaats in De Versfabriek in Nijmegen. Onder begeleiding van een ervaren bioloog leer jij de kunst van het kweken van oesterzwammen. Altijd al willen weten hoe paddenstoelen de koffiedrab uit schieten? Bij onze workshops leer je alle ins en outs over hoe jij jouw eigen oesterzwam kweekt. Hierdoor krijg je een uniek inkijkje in de verschillende processen die gedaan worden om oesterzwammen te kweken. De workshops vinden plaats in de Versfabriek en duren ongeveer 2,5 – 3 uur. De materialen zijn inbegrepen en aan het einde van de workshop ga jij met je eigengemaakte grow-kit naar huis. De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en bedraagt tussen de €25 – 45 per persoon. Versfabriek verzorgt ook workshops op maat die worden gehouden op een eigen locatie. Neem hiervoor contact met ons op. Wil je langs komen? Dat kan via onderstaand inschrijfformulier.

Eigenaar Versfabriek Ruud Klep bezig met oesterzwammen tijdens een rondleiding in Nijmegen

Rondleidingen

Grow-kit van oesterzwammen tijdens rondleiding in Versfabriek

Naast workshops geven wij rondleidingen, waar je nog meer informatie krijgt over de kweekprocessen. De rondleiding start met een introductie over de manier waarop oesterzwammen worden geteeld, wat circulariteit inhoudt en wat urban farming betekent voor de stad Nijmegen. Hierna word je meegenomen door alle kweekprocessen heen. Van de zorgvuldige selectie van grondstoffen tot het creëren van de ideale groeiomstandigheden van de oesterzwammen. De prijs is €15,- per persoon en is vanaf 8 personen. De rondleidingen zijn elke eerste zaterdag van de maand. Wil je langs komen? Dat kan via onderstaand inschrijfformulier.

 

Agenda

Workshops: 16 september, 21 oktober, 18 november en 16 december

Rondleidingen: 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december

 

Inschrijfformulier