Horeca

Versfabriek biedt verschillende diensten en mogelijkheden voor de horeca in en om Nijmegen. Direct uit de voorraad leverbaar bieden we oesterzwammen, shiitakes en koningsoesterzwammen. Op aanvraag zijn meer soorten mogelijk.

Lokaal geteeld

Met een duurzame, lokale teelt in Nijmegen zorgen we voor goede kwaliteit met een lagere ecologische voetafdruk.

Supervers

De lokale teelt garandeert superverse producten met een pure smaak en meer voedingswaarde.

Scherp tarief

We streven naar een zo’n scherp mogelijk tarief zodat iedereen kan genieten van duurzame en lokale producten.

Ontdek heerlijke zwammen & paddenstoelen

Hoogwaardige zwammen en paddenstoelen die volledig met een focus op duurzaamheid en smaak zijn geteeld. Speciaal voor de horeca bieden we een direct leverbare selectie bestaande uit oesterzwammen, shiitakes en koningsoesterzwammen.

De meest bijzondere hierbij zijn ongetwijfeld de oesterzwammen: geteeld op koffiedik. Dit maakt ze niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt ook voor een unieke en rijke smaak. Perfect voor horecaondernemingen die hun gasten willen verwennen met unieke en duurzame ingrediënten! De oesterzwammen bieden een delicate textuur en een subtiele, nootachtige smaak. Combineer ze voor de volledige sensatie met shiitakes en koningsoesterzwammen. Bekend om hun heerlijke, umami-rijke aroma’s.

Veganistische paddenstoelensnacks

Onze veganistische oesterzwamsnacks in de vorm van kroketten en bitterballen zijn de ideale keuze voor een verantwoord en smaakvol hapje. Gemaakt met liefde en zonder dierlijke producten, bieden deze snacks een heerlijke culinaire ervaring voor je gasten. Onze kroketten zijn knapperig van buiten en heerlijk romig van binnen, terwijl de bitterballen een verrukkelijke smaakexplosie bieden.

Maar dat is niet alles – als je interesse hebt in onze snacks, komen we graag bij je langs met een prachtige borrelplank om de smaken te presenteren en te laten ervaren hoe ze perfect in jouw menu passen.

Meer paddenstoelen

Naast ons standaard aanbod van oesterzwammen, shiitakes en koningsoesterzwammen bieden we ook een assortiment paddenstoelen op aanvraag. Hieronder vallen maitake, beukenzwammen en pruikzwammen. Verwen je gasten met de meest bijzondere smaken die de wereld van de paddenstoelen te bieden heeft.

De maitake-paddenstoel, vanwege zijn grillige vorm ook wel de ‘dansende paddenstoel’ genoemd, voegt een subtiele zoetheid en een lichte umami-smaak aan de gerechten toe. Beukenzwammen bieden een delicate textuur en een nootachtige smaak die perfect samen gaat met verschillende culinaire stijlen. Pruikzwammen, met hun karakteristieke uiterlijk, voegen een aardse en volle smaak toe die jouw gerechten naar een hoger niveau tillen. Liever een andere zwam of paddenstoel? Deze bestellen we graag voor je. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

Koffiedik: Ons geheime ingrediënt

Bij ons draait het niet alleen om smaak, maar ook om duurzaamheid. Een van onze geheimen voor het kweken van smaakvolle paddenstoelen is het gebruik van koffiedik als voedingsbron. Dit innovatieve en milieuvriendelijke teeltproces geeft onze oesterzwammen een unieke en rijke smaak, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan het verminderen van afval.

Koffiedik, dat anders vaak wordt weggegooid, wordt bij ons omgezet in de voedzame basis voor onze paddenstoelenteelt. Dit betekent niet alleen minder afval, maar ook een verrijkte smaak die je gasten zullen waarderen. Door te kiezen voor onze paddenstoelen, draag je bij aan een groenere toekomst zonder in te leveren op kwaliteit. Ontdek hoe onze paddenstoelen geteeld op koffiedik een positieve impact kunnen hebben op jouw menu en het milieu.

Over ons

Versfabriek staat voor circulaire en lokale voedselproductie in de stad. Nijmegen produceert dagelijks grote hoeveelheden organisch afval. Deze afvalstromen zijn bruikbare grondstoffen voor Versfabriek. Met behulp van nieuwe innovatieve kweektechnieken produceert Versfabriek verse en lokale groente die via een korte keten direct bij de horeca, cateraars en hogescholen terecht komen. 

Maak jij al deel uit van de verandering?

Lees verder

Maak deel uit van de verandering

We groeien door samenwerking in plaats van concurrentie. Samen met de horeca, lokale winkels en andere bedrijven wil ik groter worden. Naast oesterzwammen en andere paddenstoelen wil ik meer impact gaan maken. Dit doen we door andere organische reststromen in te zetten voor de kweek van uiteenlopende groenten. Zie jij een mooie samenwerking of een kans voor Versfabriek? Laat van je horen!

Neem contact op

© 2024 Versfabriek, alle rechten voorbehouden.

Social media