Workshops & rondleidingen

Altijd al willen weten hoe paddenstoelen de koffiedik uit schieten? Volg dan de workshops en rondleidingen van Versfabriek en leer alle ins en outs over hoe jij je eigen oesterzwam kweekt.

Een uniek kijkje achter de schermen

Persoonlijke begeleiding van dé expert

Ook geschikt voor zakelijke uitjes

Workshops bij de Versfabriek

Leer de kunst van het kweken van oesterzwammen uit koffiedik onder deskundige begeleiding van een ervaren bioloog. Tijdens de workshop stap je in de fascinerende wereld van mycologie en krijg je de kans om te leren en ervaren hoe oesterzwammen uit koffiedik groeien. Onze workshops vinden in de Versfabriek zelf plaats, maar we bieden ook de mogelijkheid om ze op locatie te organiseren. Graag een workshop op locatie? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden alsook het tarief te bespreken.

De prijs van de workshop bedraagt €45,- per persoon incl. benodigde materialen. De workshop vindt elke derde zaterdag van de maand plaats en duurt 2,5 tot 3 uur. Aan het einde van de workshop kan je trots je eigen growkit mee naar huis nemen, compleet met de benodigde materialen om je eigen oesterzwammen te kweken. Jouw workshop-ervaring nog specialer maken? Breidt hem uit met een lunch of borrel! Geniet van heerlijke gerechten en drankjes, bereid met liefde voor lokaal en duurzaam voedsel.

Of je nu een hobbyist bent, een nieuwsgierige natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een leuke groepsactiviteit, onze workshops bieden een boeiende en educatieve ervaring. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw plek te reserveren en de wereld van oesterzwamkweek te verkennen!

Boek de workshop

Rondleidingen

Krijg een kijkje in het kweekproces van de oesterzwammen met een informatieve rondleiding door en rondom de Versfabriek.

De rondleiding begint met een introductie over hoe oesterzwammen worden geteeld, wat circulariteit betekent in de context van duurzaamheid en welke impact urban farming heeft op de stad Nijmegen en omgeving. Deze introductie zet de toon voor een boeiende reis door de wereld van duurzaamheid en paddenstoelenkweek. Terwijl je verder gaat, word je meegenomen door alle stadia van het kweekproces: zorgvuldige selectie van grondstoffen, de geheimen van het kweken van gezonde oesterzwammen en het creëren van de perfecte groeiomstandigheden. Gedurende de rondleiding staat de gids klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van leuke weetjes.

Onze rondleidingen vinden plaats op elke eerste zaterdag van de maand. De prijs voor deze rondleiding bedraagt slechts €15,- per persoon en is beschikbaar voor groepen vanaf 8 personen. Een uitgelezen kans om jouw begrip van duurzaamheid en paddenstoelenkweek te vergroten!

Zakelijke workshops & rondleidingen

Onze workshop en rondleiding zijn ook uitermate geschikt voor teamuitjes. Begin bijvoorbeeld met een rondleiding gevolgd door een heerlijke duurzame lunch. Zet iedereen aansluitend aan de slag met de workshop en sluit af met een gezellige borrel voorzien van onze eigen snacks! Niet alleen leerzaam, maar ook goed voor een ontspannen sociale binding tussen collega’s. Een uniek uitje waar zeker nog uit nagepraat gaat worden. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Over ons

Versfabriek staat voor circulaire en lokale voedselproductie in de stad. Nijmegen produceert dagelijks grote hoeveelheden organisch afval. Deze afvalstromen zijn bruikbare grondstoffen voor Versfabriek. Met behulp van nieuwe innovatieve kweektechnieken produceert Versfabriek verse en lokale groente die via een korte keten direct bij de horeca, cateraars en hogescholen terecht komen. 

Maak jij al deel uit van de verandering?

Lees verder

Maak deel uit van de verandering

We groeien door samenwerking in plaats van concurrentie. Samen met de horeca, lokale winkels en andere bedrijven wil ik groter worden. Naast oesterzwammen en andere paddenstoelen wil ik meer impact gaan maken. Dit doen we door andere organische reststromen in te zetten voor de kweek van uiteenlopende groenten. Zie jij een mooie samenwerking of een kans voor Versfabriek? Laat van je horen!

Neem contact op

© 2024 Versfabriek, alle rechten voorbehouden.

Social media